FAQ

Hoe lang doe je dit al?

Toen ik 17 was, had ik al een beetje de microben te pakken en fotografeerde ik enorm graag mijn vriendinnen voor plezier en deed ik ook al snel mijn eerste huwelijk. Het koppel dat mij toen boekte, zijn nog steeds tot de dag vandaag mijn vaste klanten! 🙂 

Maar ik ben nu bijna 4 jaar geleden afgestudeerd aan de LUCA School Of Arts (in Genk), beeldende kunsten – fotografie. Dus bijna 4 jaar bezig op zelfstandige basis.

Werk je alleen?

Ik werk alleen als fotograaf. Zo weet ik perfect wat ik juist op beeld wil hebben. Maar indien jullie graag een tweede fotograaf op jullie huwelijk wensen, is dat zeker een mogelijkheid. (Vraag gerust naar de mogelijkheden!)

Kunnen wij jou eerst eens ontmoeten vooraleer we je boeken? 

Ja, graag! Ik wil ook het liefst met jullie een persoonlijke band opbouwen en dat kan niet zomaar via mail. Persoonlijk contact is altijd het beste om elkaar te leren kennen! Zo kan ik je ook de verschillende foto-albums laten zien en zo kunnen jullie je wensen en verwachtingen bespreken met mij. 

Hoe krijgen wij onze trouwfoto’s aangeleverd?

Wel, jullie ontvangen van mij de High Quality foto’s op een glazen USB-stick in een houten doosje. In het houten doosje steken 10 foto’s 10×15 afgeprint en mini stoefboekje om aan je vrienden of familie te tonen. 

Fotografeer je enkel huwelijken?

Neen, absoluut niet! Ik fotografeer ook dolgraag families, fashion-shoots, communiefoto’s, bedrijfsfoto’s en vooral day-in-the-life foto’s. 

Hoe is jou werkwijze?

Wel, ik ben niet het type fotograaf dat zo cliché foto’s maakt. Ik ben eerder de fotograaf die jullie laat ontspannen tijdens de fotoshoot, met hier en daar natuurlijk aanwijzigingen zodat jij je op je gemak voelt. Maar voor de rest ben ik héél de dag onzichtbaar en zal je me niet snel opmerken en zal ik eerder de kleine momenten vastleggen (waarvan je achteraf zegt: “Hé, heb jij dit op foto vastgelegd? Ik heb jou die foto niet zien nemen!é) 

Bij een fotoshoot werk ik op een ontspannen manier en zal ik er alles aandoen om zoveel mogelijk natuurlijke beelden vast te leggen. Zelf ben ik verzot op kindjes en zullen deze ook snel op hun gemak zijn bij mij. 

Woorden die ik achteraf hoorde na een fotoshoot:

  • “Mama, Julie is heel lief! Ik wil nog eens foto’s laten maken”
    Anna-Lee, 3 jaar.

  • “Dank je wel voor namiddag. Het was heel fijn en je bent geweldig met kinderen!”
    Evi Grosemans, mama van 2 kinderen.

  • “Warre miste je al op weg naar huis.. ‘Julie was zo lief mama!’. Hij vond het heel jammer dat je niet naar het feest kon komen”
    Katrien Hendricx, mama van Warre (7 jaar)

  • “De meisjes hebben ervan genoten… ze konden niet stoppen om te zeggen hoe leuk ze het vonden.” – Catherine Vroonen, mama van 3 dochters. 

Fotografeer je ook in het buitenland? 

Yes, please! Niets leuker dan jou huwelijk te mogen vastleggen in het buitenland. Ik deed al een huwelijk in Montaine en Montespertoli in Toscane – Italië. Maar ik deed ook al een huwelijk in het zuiden van Frankrijk, Carcassonne. 

Werk jij enkel in het zwart-wit? 

Neen, absoluut niet! Het is wel een feit dat ik graag zwart-wit zie, MAAR… het wilt niet zeggen omdat ik graag zwart-wit zie, dat ik ook geen kleurfoto’s graag zie of maak. Een zwart-wit foto geeft soms net dat een tikkeltje meer gevoel soms als een kleur foto (ook al is dit een persoonlijke mening). 

Waar gaat een fotosessie door? 

Ik ken wel enkele plekjes in Sint-Truiden en omstreken. Het is volledig aan jullie de keuze wat jullie graag zien. Zien jullie liever iets natuur? Of eerder iets industrieel? Ik zoek naar het juiste plekje voor jullie fotoshoot. Maar als er bij jou een leuk plekje in de buurt is of een plekje met een emotionele waarde, dan leer ik zeker en vast dat plekje graag kennen! 

Wat als het slecht weer is? 

De meeste fotoshoots zijn al een paar weken, maanden op voorhand gepland. Dus bij andere woorden, kunnen we dan het weer niet voorspellen (Hier in België, weet je nooit!) Maar een week op voorhand, hou ik het weer in de gaten. Bij onaangename weersomstandigheden zal ik jullie zeker en vast contacteren om samen een nieuw moment vast te leggen of eerder samen zoeken naar een overdekte locatie. Ik heb ook altijd een studio ter beschikking. 

Krijgen wij ook alle onbewerkte foto’s, dus bij andere woorden alle niet-geselecteerde beelden? 

Neen, sorry. Wij, professionele fotografen, werken in RAW. RAW is in dit geval geen afkorting, maar heeft zijn naam gekregen omdat het zijn “ruwe” data opslaat. Je kan het eigenlijk vergelijken met de negatieven van vroeger. Deze moesten ook eerst ontwikkeld worden, dus bij andere woorden wij ontwikkelen ook jou foto en zijn de RAW-versies onbruikbaar. Ik maak een selectie uit jullie fotosessie/ huwelijk en wordt dan ook bewerkt en afgeleverd. 

Heb jij ook cadeaubonnen? 

Ja, uiteraard heb ik ook cadeaubonnen! Deze werden gemaakt door mijn lieftallige vriendin, Melissa Pulinx. Deze cadeaubonnen worden vaak ingezet voor zwangerschapshoots, een gewone portfolio shoot of een familieshoot.